روز شما بخیر دوستان عزیز. امروز قصد داریم تا زیباترین کتابخانه های جهان را به شما معرفی کنیم. کتابخانه هایی که به دلیل زیبایی و معماری منحصر بفردشان در سرتاسر جهان شناخته شده اند. با ما همراه باشید.

کتابخانه‌ی کنگره، واشنگتن

کتابخانه کنگره ایالات متحده، قدیم ترین توی فرهنگی دولت فدرال آمریکا و بزرگ‌ترین کتابخانه ­ی جهان است که در پایتخت ایالات متحده آمریکا، شهر واشنگتن دی سی، قرار دارد. این کتابخانه محل نگهداری بیش از ۱۶۲ میلیون کتاب و اقلام دیگر در نزدیک به ۱۳۴۸ کیلومتر قفسه است. از نخستین کتاب چاپی امریکای شمالی تا دست‌نوشته‌های ۲۳ رییس‌جمهور ایالات متحده، هر چیزی که فکرش را بکنید در این مجموعه‌ی ارزشمند پیدا خواهید کرد.

کتابخانه‌ی جرج پی‌بادی، بالتیمور، مریلند

این کتابخانه توسط فرد نیکوکاری به نام جورج پی بادی پایه گذاری شده است. او این کتابخانه را به عنوان یک هدیه، برای شهروندان بالتیمور به علت مهربانی و مهمان نوازی آنها ساخته است. این بنا به خاطر ساختار درونی اش که یک اطاق میانی بلند دارد، شناخته شده است. پنج بالکن موج دار آهنی به حاشیه پر از کتاب متصل شده است و سقف نورگیر، کتابخانه را با نور طبیعی پوشش می دهد.

کتابخانه ملی چین

کتابخانه ملی چین در غرب شهر پکن پایتخت چین قرار دارد. این کتابخانه با گردآوری آثار کتابخانه سلطنتی پکن در سال ۱۹۰۹ تاسیس شد. این کتابخانه نه تنها صاحب یکی از بزرگترین مجموعه های غنی کتاب جهان؛ بلکه بزرگترین مجموعه آثار زبانهای خارجی را نیز به خود اختصاص داده است.

کتابخانه ادمونت در اتریش

این بنا در کوهپایه رشته کوه های آلپ واقع شده است. این کتابخانه زیبا، دومین کتابخانه بزرگ وابسته به صومعه ها در جهان است. سالن کتابخانه، در سال ۱۷۷۶ با سالنی به طول نزدیک به ۲۳۰ فوت طراحی شده که شامل ۲۰۰۰۰۰ جلد کتاب است. سقف آن، مراحلی از دانش بشری را نشان می دهد که بالاترین نقطه اش به وحی الهی می رسد.

کتابخانه سلطنتی کپنهاگ در دانمارک

این بنا که نام دیگر آن الماس سیاه است در سال ۱۹۹۹ به عنوان توسعه دهنده کتابخانه ملی دانمارک تکمیل شد. این کتابخانه مدرن و جدید، نام خود را از گرانیت سیاه صیقلی با زوایای نامنظم گرفته است. درونی کتابخانه، توسط یک دهلیز که در آن تنها از شیشه استفاده شده، ساخته شده است. این دهلیز شیشه ای باعث می شود، فضای داخلی ساختمان فضایی باور نکردنی شود که پر از نور و بازتاب حرکت آب است و یک محیط خواندن زرق و برق دار و پر نور را بوجود می آورد.

کتابخانه سینت-ژنویو در پاریس

کتابخانه سینت-ژنویو، مرکز پژوهش و کتابخانه اصلی مرجع برای دانشجویان دانشگاه پاریس بوده و در اواسط قرن ۱۹ ساخته شده است. این بنا به خاطر ستون های چدنی اتاق مطالعه آن، شناخته شده است و با لقب معبد دانش و فضایی جهت تفکر توصیف شده است.

کتابخانه عمومی بوستون، ماساچوست

این کتابخانه در سال  ۱۸۴۸ تاسیس شده است. سیستم کتابخانه این موسسه با بیش از ۲۳٬۵۹۵٬۸۹۵ عنوان کتاب در زمره بزرگترین مراکز کتابخانه‌ای کشور آمریکا محسوب می‌شود.

 

کتابخانه رسمی شهر اشتوتگارت

این کتابخانه در ۲۱ اکتبر ۲۰۱۱ افتتاح شد. این پروژه که در سال ۱۹۹۹ طی یک مسابقه معماری به اشتراک گذاشته شده بود توسط گروه معماری Yi طراحی و اجرا شده است. سایت کتابخانه شهر اشتوتگارت در منطقه Mailänder Platz این شهر واقع شده که به عنوان یکی از مناطق در حال رشد و مهم این منطقه به شمار می آید. فرمی که طراحان برای این پروژه در نظر گرفته اند یک مکعب ساده با کالبد و پوسته ای صلب است که رنگی روشن و ساده، جلوه ای عجیب را به معرض نمایش گذاشته است. اندازه هر ضلع این مکعب ۴۵ متر می باشد.  

کتابخانه اسکندریه، مصر

کتابخانه معروف اسکندریه در ماه اکتبر سال ۲۰۰۲ افتتاح شد. در ابتدا قرار بر این بو‌د تا این کتابخانه به یکی از مراکز تبادل اطلاعات در دنیا و به ویژه در جهان اسلام تبدیل شود. ولی در حال حاضر، علاوه بر نهادی علمى و آموزشى، یکى از دیدنی‌های توریستى مصر محسوب می‌شود و می‌کوشد که یاد کتابخانه اسطوره‌اى اسکندریه را در مصر باستان زنده کند.

 

کتابخانه مرکزی سیاتل

کتابخانه مرکزی سیاتل در واشینگتن در ایالات متحده آمریکا واقع شده است که در سال ۱۹۰۶ با حمایت مالی اندرو کارنگی تأسیس شده است. کتابخانه عمومی سیاتل ۱۱ طبقه دارد و معمار کتابخانه رم کولهاوس است.